Persbericht

Striptekenaar Camiel Derkx komt met een nieuw komisch stripboek ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik 2’.

3 juni 2021, ‘s-Hertogenbosch

Camiel Derkx (1992) komt op donderdag 10 juni met een tweede uitgave van zijn stripboek ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’, een verhalenbundel over de dagelijkse gesprekken met zijn vrolijke broer Jordy. Met zijn stripboek wil hij laten zien dat het hebben van een familielid met een ernstige meervoudige beperking (EMB) ook gewoon heel leuk en inspirerend kan zijn.

Na zijn opleiding illustratie aan Academie St. Joost in ’s-Hertogenbosch (2015) bracht hij de eerste editie van zijn stripboek ‘Mijn Gehandicapte Broer & Ik’ uit. Zijn strips kregen veel aandacht onder mantelzorgers, zorgmedewerkers en brussen (= broers en zussen van mensen met een handicap).

Het initiatief groeide uit tot een community van bijna 2.000 trouwe fans op Facebook. Niet alleen komen volgers uit Nederland, maar ook uit België. Dat laat zien dat er een hoge betrokkenheid is bij het onderwerp, maar vooral ook behoefte aan wat luchtigheid.

Inspiratie voor zijn stripverhalen haalt Camiel uit de dagelijkse (telefoon)gesprekken met zijn drie jaar oudere broer Jordy. Elke avond stipt om half 7 bellen de twee broers met elkaar en praten over de dingen die ze meemaken. In de komische strips schetst Camiel zijn broer als een ware held en zet hij zichzelf neer als een anti-held. Dat zorgt voor hilarische situaties en uitspraken, zoals de strip ‘Appje’ waarin Jordy een Appje formuleert als “een fluitje op je telefoon” of de strip ‘Tot Morgen’ waarin Jordy het gesprek weer eens eindigt met de woorden “Zo, weg met die eikel”.

Vanaf donderdag 10 juni is het stripboek te koop in Nederland en België voor €11,99. Bestellen kan via www.mijngehandicaptebroer.nl, via bol.com of in boekwinkels met ISBN-nummer: 9789083153513.

Signeersessie
Veel fans bevinden zich in het Limburgse Nieuw Bergen, waar Jordy en Camiel zijn opgegroeid. Op donderdag 10 juni tussen 16:00 en 17:00 uur worden daar de eerste 50 exemplaren voorzien van een kleurrijke krabbel van Jordy en een handtekening van Camiel.

Wil je dit niet missen? Plaats je bestelling op 10 juni via de website www.mijngehandicaptebroer.nl en geef aan dat je het stripboek op komt halen.

Volg Jordy & Camiel:
Facebook: https://www.facebook.com/mijngehandicaptebroer
Instagram: https://www.instagram.com/mijngehandicaptebroer
TikTok: https://www.tiktok.com/@mijngehandicaptebroer 


Over Camiel Derkx
Grafisch ontwerper Camiel Derkx zet thema’s als inclusie en participatie centraal in alles wat hij doet. Met zijn positieve insteek en humor biedt hij een andere kijk op (zware) maatschappelijke thema’s. Zijn grafische expertise zet hij graag in voor organisaties met een maatschappelijke visie. Door hun merkverhalen te vertalen naar visuele concepten, een krachtig logo of een visuele identiteit, maakt hij de wereld graag een stukje mooier en beter. Meer weten? Ga naar: https://www.camielderkx.com

----------------------------

Contactinformatie (niet voor publicatie): Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Camiel Derkx van Mijn Gehandicapte Broer & Ik via 06-16244098 of info@mijngehandicaptebroer.nl.

Download persbericht en foto’s hier.

© 2020 - 2024 Mijn Gehandicapte Broer & Ik | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel